You are here:

Atletski klub Brežice

Miting Gorizzia (ITA)

V italijanski Gorici je na mednarodnem mitingu nastopala Barbara Špiler , ki je z metom dolgim 65.19 m tudi zmagala!

Čestitke za zmago!

 

Svetovno mladinsko prvenstvo Eugen

Na svetovno mladinsko prvenstvo v Eugene v ZDA sta z slovensko reprezentanco odpotovali dve mladi predstavnici iz našega kluba. Lara Omerzu tekmuje v skoku v višino in Leda Krošelj ,ki je tekmuje v skoku s palico. Obe sta letošnje leto že dosegle norme za Eugen in pa za olimpijske igre mladih v Kitajskem Nanjingu ,ki bodo meseca avgusta. Naša atletinja Leda Krošelj je že opravila z svojim nastopom in je z preskočenimi 375 cm zasedla zelo dobro 28.mesto . Lari Omerzu pa žal ni šlo vse po načrtih in je v kvalifikacijah trikrat podrla letvico na 170 cm in tako žal ostala brez rezultata. Vsekakor se bosta imeli dekleti še velikokrat možnost dokazovat in se že veselimo novih tekmovanj!

Čestitke za nastop!

 

Brežiški atleti z devetimi medaljami!

Brežiški atleti z devetimi medaljami s starejšega mladinskega prvenstva!

V soboto 12 in nedeljo 13.julija je v Mariboru potekalo starejše mladinsko državno prvenstvo v atletiki. V soboto sta si zlati medalji priborila Ambrož Tičar v s skoku s palico, s preskočenimi 420 cm, Lara Omerzu pa je za zmago potrebovala 175cm. V tej disciplini je nastopila še ena perspektivna skakalka v višino, pionirka Nika Plankar in s preskočenimi 166cm osvojila tretje mesto. Miha Vodeb je s preskočenimi 681cm v skoku v daljino osvojil drugo mesto, Nika Glojnarič, tudi še pionirka pa je osvojila bron v teku na 1oom s časom 12,63. Urbanč Nina je štiri kilogramsko kladivo tokrat vrgla 42,70m kar je tokrat zadostovalo za četrto mesto. V moškem teku na 100m pa sta tekmovala tudi Metelko Egon in Tilen Zupanc. Oba sta dosegla osebne rekorde 11,86 in 12,26, vendar za finale ni bilo dovolj.

V nedeljo sta zlato medaljo suvereno osvojila Leda Krošelj v skoku s palico, 385cm in Jan Pustavrh, ki je kladivo zalučal 61,70m. V teh dveh disciplinah smo imela še po enega predstavnika in sicer Urek Karin, ki je s preskočenimi 3 metri osvojila bronasto medaljo v skoku s palico, Jan Lokar pa je po krajši bolezni 6 kilogramsko kladivo vrgel 56 metrov.

Iskrene čestitke!

AK Brežice

   

Varaždin 2014

V Varaždinu je potekalo posamezno prvenstvo Hrvaške za člane in članice, kjer sta tekmovala tudi dva naša atleta. V metu kladiva je Barbara Špiler osvojila 1.mesto z letošnjo najboljšo daljavo 69.08m , v suvanju krogle pa je Marko Špiler zasedel 4.mesto z metom dolgim 18,52m.
Čestitke Barbari in Markotu!