You are here:

Atletski klub Brežice

Svetovno mladinsko prvenstvo Eugen

Na svetovno mladinsko prvenstvo v Eugene v ZDA sta z slovensko reprezentanco odpotovali dve mladi predstavnici iz našega kluba. Lara Omerzu tekmuje v skoku v višino in Leda Krošelj ,ki je tekmuje v skoku s palico. Obe sta letošnje leto že dosegle norme za Eugen in pa za olimpijske igre mladih v Kitajskem Nanjingu ,ki bodo meseca avgusta. Naša atletinja Leda Krošelj je že opravila z svojim nastopom in je z preskočenimi 375 cm zasedla zelo dobro 28.mesto !

Čestitke za nastop!

 

Brežiški atleti z devetimi medaljami!

Brežiški atleti z devetimi medaljami s starejšega mladinskega prvenstva!

V soboto 12 in nedeljo 13.julija je v Mariboru potekalo starejše mladinsko državno prvenstvo v atletiki. V soboto sta si zlati medalji priborila Ambrož Tičar v s skoku s palico, s preskočenimi 420 cm, Lara Omerzu pa je za zmago potrebovala 175cm. V tej disciplini je nastopila še ena perspektivna skakalka v višino, pionirka Nika Plankar in s preskočenimi 166cm osvojila tretje mesto. Miha Vodeb je s preskočenimi 681cm v skoku v daljino osvojil drugo mesto, Nika Glojnarič, tudi še pionirka pa je osvojila bron v teku na 1oom s časom 12,63. Urbanč Nina je štiri kilogramsko kladivo tokrat vrgla 42,70m kar je tokrat zadostovalo za četrto mesto. V moškem teku na 100m pa sta tekmovala tudi Metelko Egon in Tilen Zupanc. Oba sta dosegla osebne rekorde 11,86 in 12,26, vendar za finale ni bilo dovolj.

V nedeljo sta zlato medaljo suvereno osvojila Leda Krošelj v skoku s palico, 385cm in Jan Pustavrh, ki je kladivo zalučal 61,70m. V teh dveh disciplinah smo imela še po enega predstavnika in sicer Urek Karin, ki je s preskočenimi 3 metri osvojila bronasto medaljo v skoku s palico, Jan Lokar pa je po krajši bolezni 6 kilogramsko kladivo vrgel 56 metrov.

Iskrene čestitke!

AK Brežice

 

Varaždin 2014

V Varaždinu je potekalo posamezno prvenstvo Hrvaške za člane in članice, kjer sta tekmovala tudi dva naša atleta. V metu kladiva je Barbara Špiler osvojila 1.mesto z letošnjo najboljšo daljavo 69.08m , v suvanju krogle pa je Marko Špiler zasedel 4.mesto z metom dolgim 18,52m.
Čestitke Barbari in Markotu!

   

Mednarodni miting "Maribor 2014"

V Mariboru je potekal Mednarodni atletski miting za člane in članice. Barbara Špiler je v metu kladiva zasedla 1.mesto z rezultatom 65,89m in potrdila, da se forma vrača. Kot mladinci so se v članski kategoriji pomerili tudi Nina Urbanč, ki je v metu kladiva zasedla odlično 3.mesto z daljavo 41,53m, Jan Lokar 6.mesto z daljavo 56,42m in Jan Pustavrh 7.mesto z daljavo 52,89m.

Čestitke atletom in trenerju Vladu Kevu!

Rezultati mitinga!

 

Miting Velenje

V Velenju je potekal EA Classic Permit Meeting. Barbara Špiler je preprečljivo pometla s konkurenco in zasedla  1.mesto z metom dolgim 68,17 m in s tem tudi ponovno potrdila normo za nastop na EP. Leda Krošelj je skočila s palico do osebnega rekorda v skoku s palico na prostem 390cm in osvojila 6.mesto!. Primož Kozmus pa je v boju s hudo konkurenco zasedel 6.mesto z metom 74.73 m.

Čestitke našim atletom!

   

Stran 1 od 45

Prijava

 • Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.
 • Glasovanje

  Prisotni na spletni

  Prisotni 3 gostov .